Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja s ulaganjem u otoke

mljet

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2020. godini nastavlja s ulaganjem u otoke kroz Program razvoja otoka poticanjem jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na svrhovito ulaganje u razvoj otočne infrastrukture i gospodarstva, a provodi se u skladu s Javnim pozivom za dostavu prijedloga projekata razvoja otoka koji se objavljuje na službenim Internet stranicama Ministarstva.

Obuhvat Programa odnosi se na sve naseljene otoke Republike Hrvatske koji se nalaze na području šest jedinica područne (regionalne) samouprave, odnosno šest obalno-otočnih županija (Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitskodalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) kojima otoci teritorijalno i administrativno pripadaju.   

Provedbom Programa nastoji se pružiti podrška infrastrukturnim projektima na području otoka, tj. malim kapitalnim projektima. Infrastrukturni mali kapitalni projekti odnose se na izgradnju, rekonstrukciju, obnovu i adaptaciju komunalne, društvene, javne, poduzetničke i/ili turističke infrastrukture te na područja zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.     

Program je lokalnog karaktera i ima za cilj lokalnoj zajednici na otocima omogućiti realizaciju prioritetnih malih kapitalnih infrastrukturnih projekata. 

Prijavitelji mogu podnijeti prijave za najviše dva projekta. Ako podnositelj prijavi više od dva projekta, u daljnju proceduru uputit će se dva prva projekta po vremenu zaprimanja. Ukupna vrijednost iznosa sufinanciranja po prijavitelju može iznositi najviše 2.000.000,00 kuna s PDV-om. Projekt čija ukupna vrijednost iznosi manje od 110.000,00 kuna odnosno 140.000,00 kuna s PDV-om (ovisno o stupnju razvijenosti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mjesta provedbe projekta), neće se sufinancirati. 

Podnositelji prijave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, sudjeluju u sufinanciranju pojedinog projekta minimalno sa sljedećim udjelima:   

 - 5% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz III. skupine; 

- 15% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz V. skupine; 

- 20% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz VI. skupine; 

- 25% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz VII. skupine; 

- 30% ukupnih prihvatljivih troškova projekta za podnositelje prijava iz VIII. skupine.   

Ako se projekt provodi na području više jedinica lokalne samouprave, omjeri sufinanciranja će se utvrditi prema onoj jedinici lokalne samouprave u kojoj se provodi relativna financijska većina aktivnosti. 

Više informacija pronađite ovdje. 

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.