OPERA II Učenici Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik učili upravljati dronom

drondura

Tehnološki napredak oduvijek je intrigirao ljude od najranijih uzrasta, stoga ni ne čudi interes učenika Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik za radionicu projektnog partnera Dubrovačke razvojne agencije DURA d.o.o organiziranu u sklopu projekta “OPERA II” kojemu je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija.

Učenje i zabava zajednički su nazivnik radionice „Škola letenja dronom“, koja se održala 6. ožujka u Lazaretima, a sudionici su bili  učenici Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik. Cilj radionica je podignuti razinu svijesti učenika o STEM obrazovanju. Radionice su osmišljene na način da učenike inspiriraju i motiviraju na proučavanje i usavršavanje u područjima od iznimne važnosti za razvoj društva i društvene konkurentnosti, što ih u konačnici dovodi do izbora odlično plaćenih i prestižnih profesija. Također, znanja i vještine iz raznovrsnih polja, učenicima mogu koristiti i u rješavanju problema i izazova iz svakodnevnog života.

Nositelj projekta “Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije - OPERA II“ je Dubrovačko-neretvanska županija, a partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

                                                                                             logotipovi header

OZNAKE

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.