Europska komisija objavila javni poziv za „EU Health Award 2020“

rsz untitled 2

Europska komisija objavila je Javni poziv za „EU Health Award“ kojim na prijavu poziva vrtiće, osnovne i srednje škole i gradove koji svojim inicijativama promiču zdrav način života među djecom te nevladine organizacije, škole i vrtiće koji promiču cijepljenje djece.

Vrtići, škole i gradovi s više od 30 tisuća stanovnika u prvoj kategoriji mogu se prijaviti ukoliko imaju uspješan primjer inicijative ili provedene aktivnosti koja promiče zdrav način života, uravnotežene prehrane i zdravih prehrambenih navika, podizanjem svijesti o zdravoj tjelesnoj težini i sprečavanjem korištenja duhanskih proizvoda među djecom i mladima od 6 do 18 godina.

Druga tema natječaja je promicanje važnosti cijepljenja kod djece do 18 godina. Na navedenu temu mogu se prijaviti nevalidne organizacije i škole koje provode inicijative koje utječu na suzbijane lažnih informacija o važnosti cijepljena.

Svaka kategorija (nevladine organizacije, škole i vrtići za poziv za važnost cijepljenja) te gradovi i škole (za poziv zdravog načina života) bit će nagrađen s 50 tisuća eura za prvog dobitnika nagrade, 30 tisuća eura za drugog dobitnika nagrade te 20 tisuća eura za trećeg.

Tri pobjednika u svakoj kategoriji bit će objavljena u studenom 2020. na dodjeli EU Health Award Ceremonija u Bruxellesu.

Javni poziv otvoren je do 29. travnja 2020. godine, a prihvatljivost inicijativa, kao i drugi uvjeti te prijava na javni poziv može se provjeriti i izvršiti putem sljedeće poveznice.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem