Novi poziv u sklopu Trećeg programa djelovanja Unije u području zdravlja

rsz 1untitled565

Izvršna agencija za potrošače, zdravlje, poljoprivredu i hranu (Chafea) objavila je novi natječaju u sklopu Trećeg programa djelovanje Unije u području zdravlja na temelju radnog programa za 2020. godinu, s ukupnim budžetom od 7,85 milijuna eura.

Zdravstveni program instrument je financiranja kojim se podupire suradnja među državama članicama EU-a i razvoj djelatnosti zdravstvene zaštite EU-a. Glavni korisnici i potencijalni kandidati za financiranje iz ovog programa su nacionalne zdravstvene vlasti, kao i javna i privatna tijela i nevladine udruge s općim interesom za zdravlje na razini EU-a koje podržavaju specifične ciljeve programa.

Program je otvoren za sve države članice Europske unije, Island, Norvešku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te Moldovu. Projektni konzorcij mora sadržavati najmanje tri parterna iz različitih zemalja sudionica.

Pozivom su uključena sljedeća tematska područja:

PJ-02-2020: EU javne nabave u zdravstvu

PJ-03-2020: Podrška zdravstvenim ulaganjima

PJ-04-2020: Podrška provedbi najboljih praksi u području mentalnog zdravlja - Prijenos iFightDepression (Europski savez protiv depresije)

PJ-05-2020: Podrška provedbi najboljih praksi u području mentalnog zdravlja - Prijenos stambenog prostora Portugal (Casas Primeiro Portugal)

PJ-06-2020: Povećani pristup cijepljenju migranata u prvim, tranzitnim i odredišnim zemljama

PJ-07-2020: Povećani pristup cijepljenju ugroženim, izoliranim i teško dostupnim skupinama stanovništva

PJ-08-2020: Aktivnosti zainteresiranih za potporu jačanju suradnje protiv bolesti koje se mogu spriječiti.

U većini slučajeva, potpora će doprinijeti 60% troškova aktivnosti/projekta. Ova brojka se povećava na 80% u iznimnim slučajevima, kao što je to za zemlje članice s niskim bruto nacionalnim dohotkom koje sudjeluju u zajedničkim aktivnostima.

Prijava natječaj vrši se putem online platforme, najkasnije do 3. lipnja 2020. godine. Tekst poziva kao i ostale informacije vezane za Poziv pronađite ovdje.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.