Europski odbor regija pokreće platformu za potporu regionalnim i lokalnim zajednicama EU u borbi protiv pandemije koronavirusa

rsz 49526033112 0fcee82214 k

Europski odbor regija (OR) definirao je Akcijski plan za pružanje potpore i pomoći lokalnim i regionalnim vlastima u borbi protiv pandemije koronavirus.

Plan od pet točaka uključuje pokretanje platforme za razmjenu kako bi se lokalnim i regionalnim čelnicima pomoglo da podijele svoje potrebe i moguća rješenja te kako bi se poboljšala uzajamna potpora među lokalnim zajednicama diljem Europe.

Platforma će također omogućiti članovima Odbora regija da daju povratne informacije o postojećim mjerama EU-a kojima se omogućuje provjera političke stvarnosti s terena. OR će osigurati redovite i praktične informacije o mjerama EU-a, s posebnim naglaskom na mogućnostima financiranja.

U okviru svoje institucionalne uloge, OR je sučelje i referentna točka između Europske unije i njezinih lokalnih i regionalnih vlasti. U okviru trenutačne krize spreman je pomagati, informirati, uključiti i zastupati regije i gradove diljem Europe. U operativnom i konkretnom smislu, akcijskim planom OR-a će se:

1) poticati potporu EU-a lokalnim i regionalnim vlastima u sektoru zdravstva pozivom za EU mehanizmom za hitne slučajeve

2) stvaranje platforme za razmjenu, suradnju i olakšavanje uzajamne potpore između gradova i regija diljem EU-a

3) putem mehanizama OR-a pružiti konkretne povratne informacije iz lokalne i regionalne perspektive o tome kako riješiti zdravstvene, socijalne i gospodarske aspekte pandemije i njihov utjecaj na stanovništvo i lokalne zajednice

4) pružati lokalnim i regionalnim vlastima redovite praktične informacije o mjerama EU-a za rješavanje krize

5) olakšati provedbe mjera EU-a za borbu protiv pandemije; od zastupnika prikupiti dokaze o poboljšanju politika EU-a na temelju iskustava na lokalnoj i regionalnoj razini (provjera zdravstvenog stanja politike).

Te će mjere biti popraćene komunikacijskim mjerama kako bi se objasnilo što EU čini u pružanju pomoći i potpore lokalnim zajednicama u njihovoj borbi protiv pandemije koronavirusa.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem