OBAVIJEST Ministarstvo poljoprivrede izdalo tumačenje o izdavanju propusnica poljoprivrednicima

neretva propusnica

Vezano uz priopćenje Ministarstva poljoprivrede o izdavanju propusnica poljoprivrednicima daje se tumačenje, koje prenosimo u cijelosti:

Propusnica koju izdaju službenici Ministarstva poljoprivrede, Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, nije potrebna poljoprivrednim proizvođačima koji ne napuštaju mjesto prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Odgovorne osobe u pravnoj osobi koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (trgovačka društva, obrti, zadruge) izdaju objavljenu Propusnicu (niže u tekstu) Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za svoje zaposlenike.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstava koja su u registru poreznih obveznika i imaju prihod veći od 80.500,00 kuna smatraju se poslovnim subjektima te imaju pravo izdati Propusnicu (niže u tekstu, NN 35/2020, Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj) Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ovjerenu pečatom i potpisom vlasnika sebi, članovima i zaposlenicima (ako ih imaju) na OPG-u.

Ministarstvo poljoprivrede izdaje propusnicu nositeljima i članovima OPG-a koji nemaju zaposlene osobe na OPG-u i OPG-ima koji

Zahtjev za izdavanje Propusnice dostupan je na linku:

https://www.savjetodavna.hr/propusnice/

Osobe koje nisu nositelji niti članovi OPG-a ne mogu dobiti Propusnicu po osnovi obavljanja poljoprivrednih radova, izuzev pčelara koji su u evidenciji pčelara Hrvatskog pčelarskog saveza i posjednika domaćih životinja koji su upisani u Registar farmi (JRDŽ).

Građanima Republike Hrvatske za obavljanje poljoprivrednih aktivnosti na poljoprivrednim resursima koji se nalaze izvan teritorija RH, službenici Ministarstva poljoprivrede ne izdaju Propusnice. U tim slučajevima potrebno se obratiti Stožerima civilne zaštite i Ravnateljstvu policije.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti promidžba i vidljivost projekta 'Znanjem do EU fondova'.

 

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik
Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.