YBBREGIONS

 
Youth and Brussels Based Regions

Program: Mladi na djelu / Youth in Action 

Nositelj projekta: Regija Abruzzo, IT

Trajanje projekta: 05/2014 – 05/2016

Proračun: € 149.840,00 (DNŽ proračun: € 28.760,00)

 

''Regije u Bruxellesu za mlade'' europski je projekt nastao u suradnji Dubrovačko-neretvanske županije s regijom Abruzzo (Italija), Lubuskim vojvodstvom (Poljska) i Prešovskim krajem (Slovačka), odobren i sufinanciran od strane Europske Komisije kao dio programa “Mladi na djelu”. Projekt je, s hrvatske strane, pripremala Regionalna razvojna agencija DUNEA.
Svaka od ovih regija želi svojim mladima osigurati jednaku platformu za suradnju sa sjedištem u Bruxellesu, koja na dnevnoj bazi radi za svoje regije, kao jedinstven ponuđač neformalnih izvora obrazovanja i drugih mogućnosti. Projekt ima za cilj poslati 80 mladih iz regija partnera u Bruxelles, u vremenskom okviru od 24 mjeseca. Projekt je započeo 1. svibnja 2014. kombinirajući dvije aktivnosti programa ''Mladi na Djelu'': Europsku volontersku službu i transnacionalnu razmjenu mladih.
Korisnici ovog izvanrednog iskustva učenja bit će, za Europsku volontersku službu, izabrani među mladima u dobi od 18 do 30, a za transnacionalnu razmjenu mladih, između zaposlenih i nezaposlenih mladih u dobi od 18 do 25 godina. Odabranim kandidatima bit će pokriveni troškovi hrane i smještaja, kao i putni troškovi.
Natječaji će biti objavljeni na web stranici projekta www.ybbregions.eu.org, te na stranicama DUNEA-e i Ureda u Bruxellesu. Izbor će se obaviti u skladu s pravilima programa Mladi na djelu, a sudjelovanje se temelji na transparentnosti. Dobro poznavanje jednog stranog jezika i jaka motivacija bit će glavni zahtjevi za prijave. Brojčano gledano, sveukupno će biti izabrana 22 kandidata iz Abruzza, 20 za Prešov i Lubuskie, te 18 za Dubrovačko-neretvansku županiju. Odabrani kandidati u Bruxellesu će imati priliku upoznati se s radom Europskog parlamenta, Europske komisije i drugih europskih tijela poput Odbora regija i Vijeća EU.

Web stranica: www.ybbregions.eu.org

Facebook: www.facebook.com/yBBregions?fref=ts

 

 

Drugi o nama

Preko županijske Razvojne agencije u protekle tri i pol godine realizirano je ili započeto niz projekata za koje je iz fondova EU-a osigurano više od 50 milijuna kuna

Kontaktirajte nas

  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  +385 20 312 714
  +385 20 312 715
  Branitelja Dubrovnika 41,
     20000 Dubrovnik

Pratite nas na:

 

Obavještavamo Vas kako ova stranica koristi kolačiće (cookies) u svrhu funkcionalnosti naše web stranice, kvalitetnijeg postavljanja našeg sustava i bolje prezentacije.
Više informacija Pristajem Ne pristajem